Vegetarische recepten
mijn Franse familie, maar vrienden dragen ook hun steentje bij. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
Gaspacho, een zomerse soep
Gaspacho is een koude groentesoep die oorspronkelijk uit Spanje komt. Wist je dat in de allereerste gaspacho's helemaal geen tomaat zat? Nu ondertussen wel en niet zo'n beetje ook: het is de basis van deze koude soep. Hij is niet super lang houdbaar, dus snel opeten!
Aardappelgratin van mijn schoonmoeder
Ik heb heel veel verschillende recepten van deze aardappelgratin langs zien komen met de jaren, maar de allerlekkerste blijft toch die van mijn schoonmoeder. Alles wordt hier altijd 'au pif' oftewel uit de losse hand gedaan, maar ik heb het recept voor jullie uit kunnen schrijven.
Gevulde aubergine uit de oven
Deze week zijn de dagen hier wat kouder door de wind van de Mistral, dus het was tijd voor een wat 'warmer' recept! Aubergines farcies, oftewel gevulde aubergines, vragen iets meer tijd om te maken, maar ze zijn het meer dan waard! Het recept kan ook zonder vlees gemaakt worden.
Echt Provençaals Ratatouille recept
La Ratatouille, een typisch Provençaals gerecht en één van de eersten die de vrouwen van de familie me hier geleerd hebben. Er zijn veel verschillende varianten, maar als eerste de 'officiële' Provençaalse familie-versie (en daarna de makkelijke (lees luie) versie).
Aardappeltjes uit de oven van Charlotte
Deze keer ga ik je uitleggen hoe je heel makkelijk aardappeltjes in de oven maakt. Het ideale aan dit recept is dat de voorbereiding ongeveer 5 minuten in beslag neemt en dat je de aardappeltjes daarna een minuut of veertig in de oven doet zonder er nog naar om te kijken.
Een simpele Franse Uientaart
Een franse uientaart is heel makkelijk te maken, je moet alleen even geduld hebben want de uien moeten echt boterzacht worden. Het deeg kun je OF zelf maken met het basisrecept deeg OF je koopt een uitrolbaar deeg. De uientaart staat hier regelmatig op tafel.
Tomatensaus maken
Heb je besloten om zelf pizza te maken? Begin dan hier met de tomatensaus! Natuurlijk kun je deze ook gebruiken voor je pasta, tomatentaart of zelfs lasagne. De beste tip die ik je kan geven? Gebruik altijd een zoete aardappel! Lees er meer over in dit recept.
'Kindvriendelijke' Groente-Lasagne
Wanneer ik aan mijn kinderen vraag wat ze willen eten? Lasagna, maar dan wel die van mama!
We gaan nu voor de snelle ik-kom-thuis-van-mn-werk-en-moet-nog-snel-even-eten-maken-versie! Niet aan mijn familie vertellen...Recept courgettesoep
Het recept voor deze courgettesoep komt van de tante van mijn Franse man. De soep kan koud of warm gegeten worden en wordt hier vaak geserveerd in een verrine, als voorgerecht. Voor de koude winterdagen is de soep ook heerlijk, vooral met een scheut olijfolie.