Borrelhapjes uit Frankrijk
Bladerdeeg hapjes met knakworst
Fransen zijn dol op aperitieven en er staan hierbij altijd veel bladerdeeg hapjes op tafel. Hier het simpele recept van de knakworstjes in bladerdeeg, vaak gemaakt door de kinderen want het is een leuk werkje. Oh en ze zijn vooral heel erg lekker, dat zal ook wel meespelen.
Gevulde champignons voor de borreltafel
De gevulde champignons zag ik altijd als een typisch wintergerecht, maar ze doen het uiteindelijk ook heel goed in de zomer bij het Franse apéritief. Het is een heel simpel recept waarmee je eindeloos kunt variëren. Dit is een vegetarische versie.
Recept gevulde eieren
Deze gevulde eieren eten we hier voornamenlijk met Pasen. Het recept is gebaseerd op een prachtige felgele bloem die in de winter aan de Côte d'Azur en in de Provence bloeit. Het recept is van mijn schoonmoeder, probeer zeker haar mayonnaise ook eens uit, die is heerlijk!
Pizza borrelhapjes
Ben je op zoek naar een leuk recept voor borrelhapjes? Probeer deze dan zeker eens. Gebaseerd op een pizza, maar dan in een kleine bladerdeegvorm. Je kunt deze ook zeker met kinderen maken, zo makkelijk is het! Veel plezier bij het maken.
Recept aubergine kaviaar
De kaviaar van aubergines heeft werkelijk niets met kaviaar te maken. Waarom dan toch deze benaming? Het antwoord én het recept vind je hier. Lekker voor op de borreltafel, maar ook in salades en als pastasaus. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig.
Lekker dippen: roomkaas met tonijn
De roomkaas wordt hier in Frankrijk voor heel veel recepten gebruikt. We eten het niet alleen aan het einde van een maaltijd, maar ook op de borreltafel in een hartige versie met tonijn. Wat rauwkost erbij zoals tomaatjes, worteltjes en selderij en dippen maar!













