Bladerdeeg hapjes met knakworst

bladerdeeghapjes maken


Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn apéritief, oftewel het apéro. Vooral in de zomermaanden is dit wekelijkse, zo niet dagelijkse kost. Gezellig met familie en vrienden om de tafel met een pastis, een kir royal of een Martini en op die tafel staan dan verschillende borrelhapjes. Apéritieven doen we overigens voor het eten, dit kan tussen de middag zijn of 's avonds.


Het recept van het bladerdeeg met knakworst ken je misschien al wel, maar het is zo typisch Frans, dat ik hem toch op de site zet. Bladerdeeg hapjes zijn sowieso populair tijdens het apéritief en daarom kun je aan het einde van dit recept doorklikken naar andere recepten voor borrelhapjes. 

Ingrediënten bladerdeeg hapjes met knakworst

bladerdeeghapje recept
Voor zo'n 40 kleine bladerdeeg hapjes heb je het volgende nodig:

1 rol bladerdeeg uit de supermarkt of .

8 of 10 knakworstjes (varken, rund, vegetarisch, wat je wilt)

scherpe Franse mosterd

1 eidooier

1 eetlepel water

zout

Recept bladerdeeg hapjes met knakworst

borrelhapjes


Rol het bladerdeeg uit en snij deze met een pizza-roller of mes in tien 'banden' (zie foto bij de ingrediënten). Je kunt er ook voor kiezen om de bladerdeeg hapjes iets voller te maken, snij het deeg dan in acht banden.

Smeer mosterd over de hele oppervlakte. Leg de knakworsten op de banden en rol het deeg eromheen.

'Knijp' het deeg goed dicht en leg alles heel even in de koelkast. Klop de eidooier met het water goed door en voeg een heel klein beetje zout toe.

Haal de knakworstjes met het bladerdeeg uit de koelkast en smeer het bladerdeeg in met het ei-mengsel. Snij nu de knakworsten in kleine stukjes, er komen tussen de 5 en de 7 bladerdeeg hapjes uit elke knakworst. 

Leg de hapjes op een bakplaat en doe ze zo'n 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven. 

C'est l'heure de l'apéro!

Bladerdeeg hapjes borrel

Staafmixer Moulinex

Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus en een lekkere groentesoep. In samenwerking met bol.com.

Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het recept uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.

De Franse Keuken

Het kookboek van Paul Bocuse, de inspiratie voor de film Ratatouille, is onmisbaar in de keuken van elke hobby-kok. De kok geeft al zijn geheimen prijs en levert duidelijke en originele recepten.