Webshop Franse Kookboeken
Alain Caron - Bijbel vd Franse Keuken
Alain Caron is een bekende Frans/Nederlandse kok. Hij heeft Franse roots, maar is uiteindelijk in 1983 in Nederland terecht gekomen.
Alain heeft aan verschillende tv-programma's meegewerkt zoals Masterchef en BinnensteBuiten. Met de recepten in deze Bijbel van de Franse Keuken maak je een culinaire reis door Frankrijk.
Paul Bocuse - De nieuwe Franse keuken
Paul Bocuse.. een legende hier in Frankrijk. Hij is een absolute meesterkok, met verschilende titels en vele Michelin-sterren op zijn naam. Dit kookboek is zijn absolute meesterwerk waarin meer dan 1000 recepten staan.
Paul Bocuse is helaas overleden in januari 2018, maar hij leeft voort in zijn boeken en restaurants.
O. Neiman - Wijnkenner word je zo
Je houdt van wijn, maar je weet er eigenlijk onvoldoende van. Herkenbaar? Wijnkenner word je zo geeft de (beginnende) wijnliefhebber een schat aan informatie, snijdt vele thema's aan, is praktisch en onmisbaar.
Larousse - Wijnencyclopedie
De wereldberoemde Boek Larousse Wijnencyclopedie helpt je om wijn beter te leren proeven en stap voor stap een echte connaisseur te worden. Ontdek de wijn en de wijngaarden, leer kiezen, bewaren en proeven, bezoek de beroemdste wijngaarden ter wereld.
Leuk om als kado te geven!
Olijfolie - Het Naslagwerk
Een prachtig boek over olijfolie door een echte olijfoliesommelier namenlijk Wilma van Grinsven-Padberg. Zij deelt in dit boek haar kennis over en liefde voor olijfolie. Hoe wordt olijfolie gemaakt en hoe kan je het het beste gebruiken? Informatief en vlot geschreven en een ontzettend leuk kado voor een Frankrijkliefhebber.
De makkelijke Franse Keuken
De favoriete Franse recepten van'Koken met Karin' oftewel Karin Luiten, vooral bekend van het boek 'Zonder Pakjes of Zakjes' en de weekendmagazine 'Tijd' van dagblad Trouw. Simpele recepten: Van quiche lorraine tot crème brûlée, van boeuf bourguignon tot klassieke uiensoep, elegante groentetaartjes en smeuïge chocolademadeleines
Larousse - Gastronomique
De Larousse Gastronomique, aangepast met medewerking van de Franse meesterkok Joël Robuchon, is een culinaire klassieker met meer dan 2250 recepten uit de Franse Keuken.Deze encyclopedie van de Franse kookkunst geeft een duidelijke uiteenzetting van alle ingredienten en technieken van de Franse keuken.
Child & Beck - De Kunst van het Koken
Julia Child schreef het eerste deel van Mastering the Art of French cooking in 1961 en sindsdien is het internationaal een van de meest gebruikte en geliefde boeken over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek worden de simpele recepten zo duidelijk beschreven en met aandacht voor basistechnieken.