Basisrecepten uit de Franse keuken

Makkelijk bladerdeeg maken: tien tips
Met deze tien tips om bladerdeeg te maken, kan het eigenlijk niet meer mislukken. Het recept komt van mijn plaatselijke bakker!

Stap-voor-stap recept Bladerdeeg
Lees het recept eerst even goed door en daarna hoef je alleen maar de stappen één voor één te volgen

Quiche-deeg maken
Dit basisrecept voor deeg kun je overal voor gebruiken! Quiches, pizza's, taarten enz. Het recept komt van Mamy Elise!

Zanddeeg bodem maken
Dit zanddeeg is lekker knapperig want gemaakt met boter. Het wordt veel gebruikt voor zoete taarten.

Zelf pasta maken
Zelf pasta maken vind ik een leuk werkje. Met alleen water en bloem kom je een heel eind, het uitrollen leer je snel.

Cake recept van de kleuterschool
Deze yoghurt-taart maken we hier bijna één keer per week. De kinderen hebben het recept al op de kleuterschool geleerd!

Elf tips om perfecte meringues te maken
Lees deze elf tips door en word een expert in het maken van méringues. Je kunt er heel veel verschillende smaakjes aan toevoegen.
Recept Brioche uit Frankrijk
Dit zoete brood wordt in Frankrijk vaak bij het ontbijt gegeten of bij het vier-uurtje. Met wat boter of Nutella een echte lekkernij!

Recept voor stevige slagroom, op z'n Frans
Deze slagroom van chef-patissier Cyril Lignac wordt gemaakt met mascarpone. Heel stevig dus perfect voor in de spuitzak.

La génoise, een luchtige basis-cake
Het recept van de basis-cake van vele Franse baksels: de génoise. Je kunt hem als laagje gebruiken of als hele taart vullen.

Crème Pâtissière, handige vanille-room
Dit is een basis-recept voor vanille-room zoals deze door banketbakkers gemaakt wordt. De room is hel stevig en voor alles te gebruiken

De banketbakkersroom van chef Lignac
Dit is een hele verfijnde crème patissière en wanneer je hem goed mengt heerlijk zacht en luchtig.







