Gevulde champignons voor de borreltafel
Dit recept kun je op heel veel verschillende manieren maken. Het belangrijkste is om een goede 'basis' in te kopen oftewel let goed op de grootte en de kwaliteit van de champignons. Ze moeten een beetje stevig zijn en niet te groot en niet te klein zodat het een fijne borrelhap wordt, maar geen maaltijd.
De champignons hoeven niet 'kakelvers' te zijn, dat wil zeggen dat de sporen al best wel een beetje gezien mogen worden. Dit komt de smaak alleen maar ten goede.
Je kunt eindeloos variëren met dit recept, andere kaas, andere groente, maar ik geef jullie de meest gangbare versie omdat dit meestal spullen zijn die je toch wel in huis hebt, makkelijk kunt kopen en die bijna iedereen wel lust.
Wat heb je nodig voor deze gevulde champignons?

16 middelgrote champignons
60 gram zachte boter
70 gram geraspte kaas naar keuze (goudse kaas, parmezaanse kaas, geitenkaas)
50 gram ratatouille (je kunt ook alleen tomaten gebruiken)
60 gram bloem
Maak de champignons goed schoon en haal de steel ervan af. Snijd de ratatouille of de tomaten in kleine stukjes en doe één grote eetlepel hiervan in de champignon. Verwarm de oven voor op 160°C.
Maak een crumble van de kaas, boter en bloem en doe deze op de champignons.
De gevulde champignons kunnen nu een minuut of 15 de oven in. Ze moeten warm zijn van binnen en de kaas moet goed gesmolten zijn.
Kiprecept voor de BBQ
Een typisch zomerrecept: kipspiezen voor op de barbecue. Wanneer je de kipfilets goed marineert, blijft het vlees heerlijk mals!
Pizza borrelhapjes
Let goed op, want zodra deze op tafel staan, zijn ze ook weer weg! Zo lekker zijn ze. Deze pizza borrelhapjes kun je prima met je kinderen of kleinkinderen maken, super-makkelijk!