Pizza borrelhapjes
Mmm borrelen! Als er iets is wat de Fransen goed kunnen is dat het wel. Het apéritief is één van de belangrijkste sociale bijeenkomsten. In de kroeg, bij iemand thuis, tijdens de dorpsfeesten, het apéritief brengt mensen bij elkaar en verbindt.
Het apéritief in Frankrijk wordt voor de maaltijd genuttigd. Wanneer we bij iemand thuis zijn, staan er vaak huisgemaakte hapjes op tafel samen met overbekende Franse 'saucisse', chips en olijven. De huisgemaakte borrelhapjes zijn makkelijk te maken en overheerlijk zo vlak voor het eten.
Je vindt op de site verschillende recepten voor borrelhapjes, nodig je vrienden maar vast uit!
Ingrediënten pizza borrelhapjes

Voor zo'n 30 borrelhapjes heb je het volgende nodig:
2 rollen bladerdeeg uit de supermarkt of eigengemaakt bladerdeeg.
geraspte kaas
2 grote plakken ham of 5 kleine dunne plakjes
1 grote pot pizzasaus
1 eidooier
1 eetlepel water
zout en peper




Let's borrel!

Bladerdeeg hapjes
Vond je dit een leuk recept? Probeer dan ook zeker de bladerdeeghapjes met knakworstjes.
Recept chocolademousse
Het recept van een heerlijke chocolademousse uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.
Amandelkoekjes
Deze typische amandelstengels noemen ze hier in Frankijk de Sacristain. Zeker proberen!