Vegetarisch recept: Quiche met aubergine
Mijn lievelingsgerecht met een aubergine is absoluut de gefrituurde versie met huisgemaakte tomatensaus. Maar nou heb ik laatst deze quiche gemaakt en dit is toch echt een goede tweede!
Aubergine is niet altijd even lekker. Het is een groente die je vrij lang moet bakken of koken om een heerlijk, op de tong smeltend gerecht te krijgen. Een trucje is om de aubergine in hele dunne plakjes snijden, waardoor de kook- of baktijd vermindert.
Je kunt de quiche met een rol kant-en-klare deeg maken in de supermarkt, maar je kunt ook het basisdeeg van Mamie Elise maken. Dat recept vind je hier.
Voor deze versie had ik inderdaad het deeg van Mamie gemaakt met een handvol Provençaalse kruiden erdoorheen.
Vegetarisch recept quiche met aubergine
Wat heb je nodig voor deze quiche met aubergine:
- een rol deeg uit de supermarkt of een eigengemaakt deeg zoals die van Mamie Elise
- 3 aubergines
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- gedroogde laurierblaadjes en takjes tijm
- geraspte kaas (gouda, geitenkaas, mozzarella..)
- zout en peper
Voor de vulling:
- 200 ml kookroom (kan ook een plantaardige versie zijn of crème fraîche)
- 1 ei
- smaakmakers (maggi, worcester saus, tabasco)

Hoe maak je de aubergine-quiche

Vervolg recept quiche met aubergine

Recept chocolademousse
Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het familie-recept.
Recept gevulde tomaten
Het recept voor gevulde tomaten uit de oven komt uit de keuken van mijn schoonvader. Makkelijk te maken en alle kliekjes van de week worden zo gebruikt.
3x abrikozentaart
Klik hier voor drie snelle recepten voor een abrikozentaart. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert natuurlijk. Beetje slagroom erbij..