Vegetarisch recept: Gevulde paprika

vegetarisch recept gevulde paprika


Een lekker recept voor in de zomer, wanneer je de gevulde paprika met wat salade eet, maar ook prima voor de wat koudere dagen met wat gekookte rijst. Ik geef hier de vegetarische versie, maar je kunt op de site ook een versie met vlees vinden. 

De paprika komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is naar Europa gekomen tijdens ontdekkingsreizen in de 15e eeuw. In eerste instantie was dit de rode peper, de minder pittige varianten zijn in de 18e eeuw populair geworden in Europa.

De rode variant is nog steeds de meest populaire, de helft van de productie is rood, één-derde is groen en de rest wordt verdeeld tussen de gele en oranje varianten. 



Vegetarisch recept gevulde paprika


Wat heb je nodig voor deze vegetarische gevulde paprika's:

- één paprika per persoon, de kleur maakt niet uit

- courgettes, aubergines, tomaten, ui.

- olijfolie

- tijm

- eventueel een klein beetje rijst

- kaas (geraspt, geitenkaas, mozzarella..)

- zout en peper

recept gevulde paprika vegetarisch

Hoe maak je de vegetarische gevulde paprika

- Snij alle groente die je wilt gebruiken in kleine stukjes (behalve de paprika's natuurlijk!)

- Doe twee eetlepels olijfolie in een wok of bakpan

- Voeg de courgettes en de aubergines toe en bak deze goed aan

- Zet het vuur lager en voeg de tomaten en de uien toe

- Doe nu een deksel op de pan en laat de groente een minuut of 20 koken.

- Wanneer de aubergines en courgettes zacht genoeg zijn, doe je de deksel van de pan en laat je het vocht verdampen

- Snij ondertussen het kapje van de paprika's af en maak de binnenkant schoon

- Leg wat korrels rijst onderin de paprika's en vul ze hierna met het groente-mengsel

- Doe wat kaas erbovenop en doe het kapje op de paprika's

- Zet de paprika's in een ovenschaal en zet ze een minuut of 30 in een voorverwarmde oven (ongeveer 180°C)

- Bon appétit!


vegetarische gevulde paprika maken

Tips & Tricks voor een vegetarische gevulde paprika

- Heb je geen tijd om groente te koken? Koop een pot met biologische ratatouille! Deze is wel vrij nat, dus vergeet niet om de rijst onderin de paprika te doen voordat je hem vult.

- Je kunt natuurlijk allerlei soorten kaas gebruiken, geitenkaas, gorgonzola, roquefort, wat je lekker vindt!

- Mocht je, net als ik, allergisch zijn voor paprika: hier in Frankrijk hebben we ook vulbare courgettes Ik heb ze op de site van de Jumbo supermarkt zien staan, de bolcourgette, maar ik weet niet of deze er altijd zijn.
vegetarisch recept met aubergine

Het recept voor gevulde tomaten uit de oven komt uit de keuken van mijn schoonvader. Makkelijk te maken en alle kliekjes van de week worden zo gebruikt.

Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het familie-recept.

Klik voor drie snelle recepten voor een abrikozentaart. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert natuurlijk. Beetje slagroom erbij..