Vegetarisch recept: Gevulde paprika
Een lekker recept voor in de zomer, wanneer je de gevulde paprika met wat salade eet, maar ook prima voor de wat koudere dagen met wat gekookte rijst. Ik geef hier de vegetarische versie, maar je kunt op de site ook een versie met vlees vinden.
De paprika komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is naar Europa gekomen tijdens ontdekkingsreizen in de 15e eeuw. In eerste instantie was dit de rode peper, de minder pittige varianten zijn in de 18e eeuw populair geworden in Europa.
De rode variant is nog steeds de meest populaire, de helft van de productie is rood, één-derde is groen en de rest wordt verdeeld tussen de gele en oranje varianten.
Vegetarisch recept gevulde paprika
Wat heb je nodig voor deze vegetarische gevulde paprika's:
- één paprika per persoon, de kleur maakt niet uit
- courgettes, aubergines, tomaten, ui.
- olijfolie
- tijm
- eventueel een klein beetje rijst
- kaas (geraspt, geitenkaas, mozzarella..)
- zout en peper

Hoe maak je de vegetarische gevulde paprika

Tips & Tricks voor een vegetarische gevulde paprika

Recept gevulde tomaten
Het recept voor gevulde tomaten uit de oven komt uit de keuken van mijn schoonvader. Makkelijk te maken en alle kliekjes van de week worden zo gebruikt.
Recept chocolademousse
Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het familie-recept.
3x abrikozentaart
Klik hier voor drie snelle recepten voor een abrikozentaart. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert natuurlijk. Beetje slagroom erbij..