Franse financiers maken
Snel recept beurre noisette voor financiers
Om een goede beurre noisette te maken doe je de boter in een steelpan en laat je deze langzaam smelten. De boter zal een beetje gaan schuimen wanneer hij warm wordt.
Roer het rustig met een houten pollepel door.
Wanneer de boter gaat knetteren wordt de scheiding gemaakt.
Er komen langzaamaan kleine 'bruine stukjes' in de gesmolten boter.
Wacht tot alles een bruinachtige kleur heeft en lekker ruikt.
Haal nu de pan van de warmtebron en giet de boter door een hele fijne zeef.
Hou er rekening mee dat er altijd wat van het gewicht verloren gaat. Staat er in het recept dat je 100 gram beurre noisette nodig hebt, begin je met ongeveer 20% meer boter dan de gevraagde hoeveelheid beurre noisette.
Recept financiers: ingrediënten
Voor het recept van Ferrandi's financiers heb je het volgende nodig:
100 gram beurre noisette (dus zo'n 120 gram boter)
2 gram zout
50 gram honing
160 gram eiwit
70 gram poedersuiker
50 gram amandelmeel
50 gram bloem
Je kunt er verder de zest van een citroen- sinaasappel of pompelmoes doorheen doen.
Recept financiers
Maak de beurre noisette zoals hierboven beschreven staat.
Zodra de beurre noisette klaar is, voeg je deze toe aan de honing zodat het afkoelt. Het moet ongeveer naar 35°C - 40°C.
Klop de eiwitten tot ze goed beginnen te schuimen. Het moet absoluut geen stijve meringue worden en voeg de poedersuiker toe.
Voeg hierna het amandelmeel, de bloem en de zest toe en meng alles goed door. Voeg als laatste het boter-honing mengsel toe.
Zet het beslag nu minstens 2 uur in de koelkast zodat het opstijft, dan kun je het makkelijker in de spuitzak doen.
Haal het beslag uit de koelkast en doe deze in een spuitzak. Vul de ingevette financier-bakvorm nu met het beslag. Heb je deze bakvorm niet, je kunt eigenlijk elke bakvorm voor kleine cakejes gebruiken.
Zet de financiers nu in een voorverwarmde oven van 220°C, verlaag de temperatuur naar 195°C.
Bon appétit!!

Brioche-brood
Dit lekkere zoete brood noemen ze in Frankrijk een brioche. Hij wordt vaak bij het vieruurtje gegeten en dan het liefst met Nutella natuurlijk!
Bakspray
Ik gebruik bijna altijd bakspray om mijn bakvormen mee in te vetten. Lekker snel en geen vieze vingers!














