Slagroom met mascarpone


Heb je een stevige slagroom nodig? Denk dan eens aan het toevoegen van mascarpone aan de room. Ik gebruik deze versie vaak wanneer ik een room nodig heb die opgespoten gaat worden. Klop de room met de mascarpone en voeg op het laatst de poedersuiker toe, zodat de slagroom opstijft. 

Hierna doe ik de room in een spuitzak en leg deze ongeveer een uur in de koelkast. Je zult zien dat de consistentie perfect is om op bijvoorbeeld cupcakes te spuiten.

Wil je graag een kleurtje toevoegen aan de slagroom? Het handigst is om en poedervorm te gebruiken en deze te mixen met de poedersuiker. 

Recept slagroom met mascarpone


Wat heb je nodig voor deze slagroom met mascarpone:

150 gram mascarpone

230 gram koksroom

35 gram poedersuiker

Doe de koksroom en de mascarpone in de kom van de keukenmachine en zet deze met garde en al een half uur in de koelkast.

Haal de kom uit de koelkast en klop dit roommengsel op met de keukenmachine. 

Begin langzaam en zet hem daarna sneller. Ik eindig altijd op de hoogste stand.

Zet ondertussen een spuitzak klaar zodat je die meteen kan vullen. 

Wanneer er ‘strepen’ in de slagroom ontstaan en je ziet dat hij goed stijf begint te worden, giet je er beetje bij beetje de poedersuiker bij zodat de slagroom goed stevig wordt.

Hierna laat je hem nog een doordraaien tot hij echt goed stevig is en klaar is de slagroom met mascarpone.

Doe de slagroom nu in een spuitzak en leg hem in de koelkast.

Et voilà, je hebt een stevige slagroom met mascarpone!


Na een uurtje in de koelkast, kun je de slagroom gebruiken om op te spuiten. 

Bon appétit!


Recept Franse appeltaart

Recept appeltaart kinderen
Leer hier het simpele recept van Saskia's appeltaart. Leuk om met kinderen te bakken! 

In de aanbieding: een Masterchef staafmixer! Handig om eventuele klontjes uit de crème anglaise te halen..

Koop nu deze keukenmachine bij Bol.com. Prima kwaliteit en een goede prijs.