Koekjes bakken: de Franse palmiers
Zoals ik al vaker geschreven heb, leren de kinderen hier al vroeg bakken en koken. Dit was één van de recepten waar mijn kinderen al snel mee thuiskwamen. Het fijne van dit recept is toch wel dat het simpel is, en dan ook nog eens heel erg lekker. Verslavend lekker zelfs, wat dan weer wat minder is.
Je kunt natuurlijk vele variaties maken: kaneel, kokosnoot en amandel, maar ook hartige versies met kaas en ham bijvoorbeeld. Veel plezier met het maken, en pas op, ze zijn écht heel verslavend!
Koekjes bakken vervolg
Rol het bladerdeeg uit (op de foto is het een vierkante vorm, maar rond is ook prima)
Strooi de suiker over het hele bladerdeeg en druk deze goed aan
Draai het bladerdeeg nu om en strooi weer suiker op het deeg en druk deze aan. Je kunt op deze kant ook andere smaken toevoegen. Op de foto heb ik kaneel gebruikt.
Rol nu beide kanten naar de binnenkant, tot ze elkaar tegenkomen en snij hierna stukjes van ongeveer 1 cm.
Chocoladetaart
Het recept van de chocoladetaart van vriendin Marjolaine. Leuk om met kinderen te maken!
Ovenschotel met vis
Een hele snelle en lekker ovenschotel met daurade oftewel zeebrasem. Ook prima te maken met zalm.
Aubergine uit de oven
Klik hier voor het makkelijke recept van gevulde aubergines uit de oven. De hele familie smult er van!