Cake met walnotenolie en sinaasappel

Cake met walnotenolie


Ok, op de foto zie je een cupcake-versie van deze herfstcake met walnotenolie en sinaasappel, maar je kunt hem natuurlijk ook in een gewone cake-vorm bakken. Dit jaar heb ik deze cake-jes gemaakt voor Halloween. Niet zo moeilijk met wat kleurstof door de slagroom en speciale Halloween versiersels. Je kunt deze cake echter het hele jaar door maken en mijn kinderen zijn er dol op. 

Mocht je dit recept samen met je kinderen willen maken, prima idee! De ingrediënten hebben we eigenlijk altijd standaard in huis, behalve misschien de walnotenolie. Mocht je deze speciaal voor dit recept kopen, bedenk dan dat deze olie ook heerlijk is met sperzieboontjes en bijvoorbeeld appeltaart. 

Ingrediënten voor cake met walnotenolie en sinaasappel

recept cake met walnotenolie en sinaasappel

375 gram bloem

250 gram suiker

125 gram yoghurt

65 gram walnotenolie

3 eieren

1/2 zakje gist

1 sinaasappel om te raspen

snufje zout

Vervolg cake met walnotenolie

cake met walnoten

Verwarm de oven voor op 180 °C

Doe de yoghurt en de suiker in een kom en meng deze goed door. 

Voeg hierna de bloem en een halve zakje gist toe en meng nogmaals

Meng de walnotenolie en de eieren door het beslag

Rasp de sinaasappel en voeg deze met het snufje zout toe aan het beslag

Doe het beslag nu in kleine bakjes voor cupcakes of in een cake-vorm.

Bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar. Check dit door er een mes in te steken, deze moet er schoon uitkomen.

Bij deze het familierecept van een Franse Tarte Tatin, oftewel een omgekeerde appeltaart. Lekkerder wordt het echt niet!

Slagroom voor op de cake

Dit recept kun je prima gebruiken voor de oranje slagroom. Meng hiervoor de kleurstof door de poedersuiker (poeder) of direct in de room (vloeibaar)

Een heerlijke gladde vanille-room voor het vullen van soesjes. Je vult de soesjes met een spuitzak door een gaatje in de onderkant van de soesjes te maken.