Aubergine uit de oven
Een 'pain de aubergine' oftewel een aubergine-brood staat vaak op tafel bij het apéritif dinatoire. We worden dan met meerdere gezinnen aan het einde van de dag uitgenodigd en iedereen neemt een fles en iets te eten mee. Er wordt eerst een apéritif gedronken met allerlei borrelhapjes en daarna worden alle meegenomen schalen als een buffet op tafel gezet.
De aubergine uit de oven met tomatensaus is bij deze gelegenheden een zeer populair gerecht. Je kunt het namelijk makkelijk van tevoren klaarmaken want het wordt koud geserveerd.
Recept aubergine uit de oven
Wat heb je nodig voor dit gerecht met aubergines:
- 3 aubergines
- 4 eieren
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels kookroom
Het recept voor de tomatensaus vind je hier.

Aubergine uit de oven

Gevulde tomaten
Het recept voor gevulde tomaten uit de oven komt uit de keuken van mijn schoonvader. Makkelijk te maken en alle kliekjes van de week worden zo gebruikt.
Kookroom kopen
Je kunt in Nederland kookroom kopen bij de bekende supermarkten. Ik heb altijd kookroom in huis, we gebruiken het voor quiches en pasta.
Staafmixer
Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van soep, maar natuurlijk ook voor voor tomatensaus.