De hartige taart van Delphine
Recept hartige taart met tomaten en courgettes

Hoe maak je deze hartige taart met tomaten en courgettes? Je begint met het in dunne plakken snijden van de tomaten en de courgettes. Zoals gezegd, heb ik zelf alleen tomaten gebruikt in zoveel mogelijk verschillende kleuren. Je kunt natuurlijk ook alleen courgettes gebruiken en deze bestaan ondertussen ook in het groen, geel en paars. Wel zo leuk op de eettafel al die kleurtjes.
Leg nu de plakjes tomaat in een vergiet en spoel ze goed af. Leg ze daarna op velletjes van de keukenrol, zodat het vocht opgezogen wordt. Ik heb dit verschillende keren gedaan zodat de tomaten zo droog mogelijk worden.
Rol ondertussen het deeg uit in de vorm en prik er wat gaatjes in. Verdeel met een lepel een flinke laag roomkaas op de taartbodem. Doe nu hetzelfde met de rode pesto, bovenop de roomkaas dus.
Wanneer de tomaten en de courgettes goed droog zijn, kun je deze op de rode pesto leggen. Wat zout, peper en eventueel wat Provençaalse kruiden erover.
Zet de taart nu in een voorverwarmde oven van 180°C. Het bakken duurt ongeveer 25 minuten.
Zodra de taart uit de oven komt, pak je een vork en doet deze in de pot met vloeibare honing. Druppel de honing nu over de taart heen.
Ik heb zelf nog wat pijnboompitten geroosterd en deze over de taart heengedaan.
Eet smakelijk!

Varkensrollade
Dit is het recept van de varkensrollade van de oma van mijn Franse man, Mamie Elise. Typisch Provençaals met kruiden en knoflook.
Olijfolie
Olijfolie is natuurlijk onmisbaar in de Franse Keuken! Ik gebruik olijfolie voor het bakken van vlees en vis, in deeg of over de sla.











