Pizzadeeg maken
Zelf pizzadeeg maken is prima te doen. Ok, ik ben een beetje bevooroordeeld, want wij hebben een pizzeria gehad, maar met een beetje oefening heb je het zo in de smiezen.
In Frankrijk gaan er elk jaar meer dan een miljard pizza's over de toonbank! Je kunt dus wel stellen dat Frankrijk een pizza-land is. Hoewel er wel diepvries-pizza te krijgen is hier, worden de meesten toch bij de pizzeria of een bakkerij gekocht. Op een luie vrijdag- of zaterdagavond zitten wij ook regelmatig lui voor de tv en bestellen pizza, het liefst zo simpel mogelijk met ham, mozzarella en merguez.
Het grote verschil tussen de Italiaanse en de Franse pizza is trouwens dat de Italianen vaak eerst de tomatensaus en de geraspte kaas op de pizza doen en dan pas de andere ingrediënten, terwijl de Franse bijna altijd eindigen met een flinke laag kaas over de ingrediënten heen. Zelf maak ik de pizza op de Italiaanse wijze, maar dat moet je niet doorvertellen, anders moet ik Renie's Italiaanse Keuken gaan beginnen..
Zelf pizzadeeg maken, de ingrediënten

Voor het pizzadeeg heb je het volgende nodig, ik maak hier overigens 3 soms 4 pizza's mee:
- 500 gram bloem
- 250 à 260 ml water
- 2 eetlepels olijfolie (mag ook zonnebloemolie zijn)
- 20 gram verse gist (half blokje)
- 1 flinke theelepel zout
- snufje suiker
..vervolg recept pizzadeeg..

Pizzadeeg rollen

Pizzasteen met houder
Ik gebruik de pizzasteen in de oven én op de barbecue. De bodem wordt er heerlijk knapperig van en gaart goed. Bij deze pizzasteen zit ook een pizzaschep.In samenwerking met bol.com.
Recept chocolademousse
Op zoek naar een dessert na een pizza-maaltijd? Chocolademousse is dan natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Klik hier voor het recept uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.
Luxe pizzasteen en schep
Klik hier om in de shop van bol.com de luxe pizzasteen te kopen. Er zit een pizzaschep bij én een boekje met instructies. De allerlekkerste pizza's maak je trouwens op de barbecue. Zeker proberen!