Aardappeltjes uit de oven van Charlotte

Aardappel oven recept
Heerlijk weer hier vandaag én de volgende vier dagen feest in het dorp, de Saint Eloi, dus een kort maar krachtig recept van mijn vriendin Charlotte die dit een keer voor ons maakte toen ze onverwacht veel eters aan tafel had.

Simpel maar lekker, dat is eigenlijk wel waar het op deze site allemaal om draait. Deze keer ga ik je uitleggen hoe je heel makkelijk aardappeltjes in de oven maakt. Het ideale aan dit recept is dat de voorbereiding ongeveer 5 minuten in beslag neemt en dat je de aardappeltjes daarna een minuut of veertig in de oven doet zonder er nog naar om te kijken. 

Ik ben zelf een fervent aardappel-eter, dat zullen m’n Nederlandse roots wel zijn  , maar in mijn gezinnetje is 2 à 3 keer in de week toch wel het maximale ! Ze noemen hier in het zuiden een 'pomme de terre' in de volksmond ook wel een ‘patate’ en wanneer ik te vaak een aardappelgerecht op tafel zet, we eten ‘s middags én ‘s avonds warm dus probeer elke keer maar eens wat origineels te verzinnen , begint de hele familie te zingen :


Lundi, des patates (maandag, aardappelen)
Mardi, des patates, (dinsdag, aardappelen)
Mercredi, des patates, (etc)
Jeudi, les patates
Vendredi, les patates
Samedi, les patates
Et le Dimanche, le jour du Seigneur, on mange des patates au beurre.. (en op zondag, de dag van de Heer, eten we aardappelen met boter) 

Nou dan weet je het wel ,het is weer tijd om iets anders te maken..


recept voor aardappeltjes uit de oven

Hoe maak je nu deze aardappeltjes :

- Leg een vel bakpapier op het rooster van je oven en laat je oven voorverwarmen op 200°C
- Snij de aardappels in de lengte doormidden en leg deze op het rooster. Het ligt een beetje aan de eters die je hebt, maar ik tel tussen 2 en 4 halve aardappels per persoon
- Doe wat olijfolie in een kommetje en bestrijk de aardappels met de olijfolie. Ik werk zelf het liefste met een siliconen kwast.
- Bestrooi de aardappels met zout, peper en Provençaalse Kruiden en hup, de oven in.
- De aardappels zijn klaar wanneer je er makkelijk een mes in kunt steken en ze een mooi bruin korstje hebben.

En smullen maar ! 

Wij eten deze aardappeltjes als bijgerecht bij een kippetje uit de oven of wanneer we aan het barbecueën zijn.

aardappeltjes uit de oven met provencaalse kruiden
Recept provencaalse kruiden olijfolie en aardappels oven