Zalm van de barbecue

recept zalm van de barbecue


Het recept voor de zalm van de barbecue noemen we ook wel: niet te moeilijk denken! Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is een moot zalm te kopen en deze in stukken te snijden. Pak nu een saté-stokje en schuif er om en om een stuk zalm en een stuk courgette, tomaat, ui of andere groente die je lekker vindt aan.

Ik leg deze zalmspiezen nooit direct op de gril van de barbecue, dan gaan ze plakken. Ik leg ze altijd op de pizza-steen die ik voor de barbecue heb gekocht. Weet je niet wat dit is of heb je er nog geen één? Kijk dan even hier.

Je kunt de spiezen met zalm overigens ook in een ovenschaal leggen en deze op de gril van de barbecue zetten. 

Heb je een barbecue met een kap die dicht kan? Laat de zalm dan een minuut of acht op de barbecue. Heb je een open barbecue, duurt de gaartijd iets langer en moet je de zalm tussendoor even draaien.  

Marinade zalm van de barbecue

zalm van de barbecue

Heb je iets meer tijd? Dan kun je de zalm natuurlijk van tevoren marineren.

Voor 500 gram zalm meng je 3 eetlepels olijfolie, wat dille en wat citroen door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Leg de zalm hier een minuut of dertig in en maak dan de zalmspiezen klaar zoals hierboven beschreven. 

Ben je meer van de exotische keuken? Probeer dan deze marinade eens:

Nogmaals voor 500 gram zalm: meng 3 eetlepels sojasaus, een flinke eetlepel olijfolie, 3 gesnipperde echalotjes, 2 uitgeknepen teentjes knoflook en wat verse gember door elkaar. Laat de zalm hier een uurtje in marineren en maak dan de zalmspiezen klaar. 

Bon appétit!

aubergine uit de oven
Klik hier voor het makkelijke recept van gevulde aubergines uit de oven. De hele familie smult er van!

ovenschotel vis recept
Een hele snelle en lekker ovenschotel met daurade oftewel zeebrasem. 
Ook prima te maken met zalm.

Varkensrollade

varkensrollade

Dit is het recept van de varkensrollade van de oma van mijn Franse man, Mamie Elise. Typisch Provençaals met kruiden en knoflook.