Reisgidsen Frankrijk

Charme campings Zuid-Frankrijk  -  ANWB


De ANWB heeft een speciale campinggids uitgebracht voor rustzoekers en natuurliefhebbers. 

In deze gids staan 131 campings in Zuid-Frankrijk die uitblinken in ligging, uitstraling en gastvrijheid. Stuk voor stuk droomplekken. Ontdek de voordelen van het buiten zijn en rustiek kamperen in de Franse natuur.


Zin gekregen in een vakantie in Zuid-Frankrijk ver van het massa-toerisme en de grote, overvolle campings? Bestel deze campinggids van de ANWB.


Reisgids Provence en de Côte d'Azur


De en de Côte d'Azur is door Capitool Reisgidsen geheel vernieuwd in 2020.

Gedetailleerde plattegronden, een jaaroverzicht van alle evenementen, opengewerkte illustraties van gebouwen en natuurlijk unieke adresjes maken van dit boek een must-have.

Deze reisgids verdeelt de Provence in vijf regio’s: Rivièra en Alpes-Maritimes, Var en Îles d’Hyères, Bouches-du-Rhône en Nîmes, Vaucluse en Alpes-de-Haute-Provence. Toer door de mooie Provençaalse dorpjes van de Petit Luberon, dompel je onder in de glamour van Cannes, geniet van een heerlijke bouillabaisse in Marseille of bezoek de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape; deze gids toont je de parels van Provence.


Michelin - de mooiste Franse dorpen


Deze gids portretteert een uitgekiende selectie van 1-, 2- en 3-sterrendorpen.
Of het nu gaat over een dorp dat groeide rond een kasteel of abdij, een dorp dat zich als een arendsnest hoog aan de rots vastklemt of een dorp dat zich bevallig spiegelt in de rivier... stuk voor stuk onderscheiden ze zich door hun authenticiteit en de .

Ontdek de mooiste Franse dorpen! Vereer ze met een bezoek en geniet ervan.
In de 3-sterrendorpen leidt een wandelparcours u langs de belangrijkste bezienswaardigheden.
Maak kennis met het levend erfgoed van Frankrijk en dring door tot de echte Franse ziel.
Met smaakmakende kleurenfoto's die u meteen zin doen krijgen om te vertrekken.

Take the slow road: France


In de serie Take the slow road is Martin Dorey eindelijk met zijn camper door Frankrijk getrokken. Een ontzettend leuk en handig boek, zeker wanneer je zelf ook een camper-liefhebber bent. Lekker op je gemak over de meest prachtige wegen van Frankrijk. Het boek leest lekker weg en de Provence komt uitgebreid aan bod. 

In Take the slow road Frankrijk laat hij je de 26 beste reisroutes door Frankrijk zien. Hij toont je de mooiste plekken en vertelt je wat er zo speciaal aan is. Hij slingert door Frankrijk over adembenemende wegen, tuffen over bergpassen en dwalen langs de kust.

Nu te bestellen bij Libris (levertijd 1 à 2 dagen - gratis bezorgd) of bij Bol.com (levertijd 1 dag, gratis bezorgd)

Frankrijk Binnendoor


Lees over markten, brocantes, wandelingen,fietstochten, antwoorden op veelgestelde Frankrijkvragen, experttips en een rondreis van 4100 kilometer. Ruud Couwenhoven helpt je om dit "andere Frankrijk' te ontdekken aan de hand van een rondreis.


De auteur geeft antwoord op vele vragen en geeft veel tips. Lees onder andere over:  - de leukste markten en brocantes van Frankrijk; - tips van Ruud en locals voor bijzondere ontdekkingen; - wandelingen en fietstochten; - hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden; - experttips over lekker eten, overnachten, cultuur en historie; - wijnproeven en hoe je een afspraak maakt bij een wijnboer