Zoete recepten uit de Franse Keuken

Deze zoete recepten komen uit de Franse Keuken. Het zijn grotendeels familierecepten 
van de oma's en tante's van mijn man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
  • Vruchtenblokjes maken

   Pâte de Coings van Christelle

   Deze Franse vruchtenblokjes zijn een heerlijk tussendoortje en erg makkelijk zelf te maken. Ik wilde ze deze keer van de kweeperen van de camping maken, maar die waren zo verrot dat het onmogelijk was. Gelukkig had mijn vriendin Christelle ze net gemaaakt!

  • recept vijgenjam zuid frankrijk

   Vijgentijd in Zuid-Frankrijk!

   Een heerlijk frans recept van vijgenjam. Het is net zo simpel te maken als de abrikozenjam, maar er gaat een stuk minder suiker in. Je kunt deze jam trouwens ook prima mixen, de smaak wordt er alleen maar door versterkt! Heerlijk om te eten met kaas of met bijvoorbeeld eendenvlees.

  • koekjes bakken makkelijk

   Koekjes bakken: de Franse palmiers

   Een makkelijker recept om koekjes te bakken is er niet! Je hebt voor deze palmiers alleen maar bladerdeeg en suiker nodig. Mijn kinderen hebben dit recept op de kleuterschool geleerd. Jong geleerd, oud gedaan! Pas op, ze zijn verslavend lekker

  • abrikozentaart

   Drie keer een snelle Abrikozentaart

   Wat kun je nu nog meer maken met abrikozen, want wij hadden toch wel een flinke kist vol uit ons boompje! Allemaal achter elkaar opeten is natuurlijk een optie maar daar zijn mijn darmen het niet zo mee eens.. Ik heb dus, naast een dagje voor de jam, ook een dagje in de keuken...

  • Slagroom met mascarpone

   Deze slagroom is zo stevig dat je hem prima kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het opspuiten van cupcakes. De mascarpone, de room én de poedersuiker zorgen ervoor dat de room soepel blijft maar, na een uurtje in de koelkast, ook goed stevig.

  • recept franse koek

   De heerlijke Sacristains van Fanny

   Ik koop regelmatig een Sacristain voor mijn man bij de bakker, maar dacht dat ze vrij ingewikkeld waren om zelf te maken. Tot mijn vriendin Fanny ze gemaakt had, met haar 3-jarige zoontje! Ideaal dus om op woensdag of in het weekend met kinderen te maken!

  • franse appeltaart

   Het Appeltaart recept van dochter Saskia

   Het recept van een typische Franse appeltaart zoals geleerd door mijn kinderen op de kleuterschool! Aan het eind leg ik ook de gevorderde versie uit en wat je allemaal toe kan voegen om hem helemaal naar jouw smaak te maken! Een Nederlands tintje doet vaak wonderen...

  • Deeg voor quiche

   Basisrecept Deeg van Mamie Elise

   Oké, nu allemaal even opletten: leer uit je hoofd 250 - 100 - 100. Ik herhaal 250 - 100 -100. Heb je hem? Dan ben je klaar voor het basis-recept deeg, dat ik heb geleerd van Mamie Elise... voor taarten, quiches, gebak en pizza's.. oftewel zowel voor hartig als zoet!

  • zanddeeg bodem

   Zanddeeg bodem maken

   Het basisrecept voor zanddeeg kun je gebruiken voor je zoete taarten. Het is een knapperig deeg met boter en het lijkt dus veel op een 'zand'koekje, vandaar de naam. Ik gebruik het voor citroen-, vijgen- en aardbeientaarten, of voor een chocoladetaart.