Franse Reisboeken en Verhalen

Frankrijk Binnendoor

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk'. Lees over markten, brocantes, wandelingen,fietstochten, antwoorden op veelgestelde Frankrijkvragen, experttips en een rondreis van 4100 kilometer. Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit "andere Frankrijk' te ontdekken aan de hand van een rondreis.

Kom Atir Kom - Agnita de Ranitz

Dit prachtige boek van Agnita de Ranitz, in Nederland geboren maar sinds haar studiejaren woonachtig in Frankrijk, is een aanrader. Agnita vertelt het ware verhaal van de historische voettocht van Zarafa, de eerste giraffe in Frankrijk en kado van de pasja van Egypte aan Charles X, van Marseille naar Parijs in 1827. 

Reisgids Provence en de Côte d'Azur

De reisgids van de Provence en de Côte d'Azur is door Capitool Reisgidsen geheel vernieuwd in 2020! Gedetailleerde plattegronden, een jaaroverzicht van alle evenementen, opengewerkte illustraties van gebouwen en natuurlijk unieke adresjes maken van dit boek een must-have.

Michelin - de mooiste Franse dorpen

Deze gids portretteert een uitgekiende selectie van 1-, 2- en 3-sterrendorpen.
Of het nu gaat over een dorp dat groeide rond een kasteel of abdij, een dorp dat zich als een arendsnest hoog aan de rots vastklemt of een dorp dat zich bevallig spiegelt in de rivier... stuk voor stuk onderscheiden ze zich door hun authenticiteit en de .

De Mooiste Franse dorpen - ANWB

In de allermooiste dorpen van Frankrijk kun je simpele, maar ook speciale momenten beleven, in een bijzondere omgeving waar al je zintuigen op scherp staan. Van Bretagne tot in de Provence, van Picardië tot in de Languedoc: bijna 160 originele bestemmingen, rijk aan historisch erfgoed en levendig gehouden dankzij de bevlogenheid van de bewoners

Leven als Gort in Frankrijk

Ilja Gort kocht in 1994 een vervallen wijnkasteel bij Bordeaux.
In tien jaar tijd wist hij dit op te bouwen tot een succesvol wijnbedrijf. Over de opbouw van zijn château schreef Gort Leven als Gort in Frankrijk, een buitengewoon humoristisch boek waarvan inmiddels meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.

Pagnol - De gloriedagen van mijn vader

Met humor en warmte beschrijft Marcel Pagnol, een absolute legende hier in de Provence, de zomervakantie vol simpele geneugten van een hecht gezin; de maaltijden, de omzwervingen met zijn broer, en de toevalstreffer tijdens de jacht die zijn vader naam en faam bezorgt in de wijde omgeving.

Michelin - Toeristische atlas 2020

Michelin is een begrip in de autowereld. Waar je ook naar toe gaat, zowel in je buurt als op vakantie, de producten van Michelin helpen je beter op weg te gaan.

In deze atlas: een bonus met trekpleisters uit de Groene Reisgids en verschillende stadsplattegronden.