Webshop Franse Kookboeken

Paul Bocuse - De nieuwe Franse keuken

Paul Bocuse.. een legende hier in Frankrijk. Hij is een absolute meesterkok, met verschilende titels en vele Michelin-sterren op zijn naam. Dit is zijn absolute meesterwerk waarin meer dan 1000 recepten staan. 

Paul Bocuse is helaas overleden in januari 2018, maar hij leeft voort in zijn boeken en restaurants.

Alain Caron - Bijbel vd Franse Keuken

Alain Caron is een bekende Frans/Nederlandse kok. Hij heeft Franse roots, maar is uiteindelijk in 1983 in Nederland terecht gekomen. Alain heeft aan verschillende tv-programma's meegewerkt zoals Masterchef en BinnensteBuiten. Met de recepten in deze Bijbel van de Franse Keuken maak je een culinaire reis door Frankrijk.

Larousse - Wijnencyclopedie

De wereldberoemde Larousse Wijnencyclopedie helpt je om wijn beter te leren proeven en stap voor stap een echte connaisseur te worden. Ontdek de wijn en de wijngaarden, leer kiezen, bewaren en proeven, bezoek de beroemdste wijngaarden ter wereld.

Leuk om als kado te geven!

O. Neiman - Wijnkenner word je zo

Je bent bij de slijterij of een restaurant en je weet uit het aanbod van wijnen niet welke je moet kiezen?

Je houdt van wijn, maar je weet er eigenlijk onvoldoende van. Herkenbaar? Wijnkenner word je zo geeft de (beginnende) wijnliefhebber een schat aan informatie, snijdt vele thema's aan, is praktisch en onmisbaar.

De makkelijke Franse Keuken

De favoriete Franse recepten van'Koken met Karin' oftewel Karin Luiten, vooral bekend van het boek 'Zonder Pakjes of Zakjes' en de weekendmagazine 'Tijd' van dagblad Trouw. Van quiche lorraine tot crème brûlée, van boeuf bourguignon tot klassieke uiensoep, elegante groentetaartjes, smeuïge chocolademadeleines en de lekkerste mosselen

Olijfolie - Het Naslagwerk

Een prachtig boek over olijfolie door een echte olijfoliesommelier namenlijk Wilma van Grinsven-Padberg. Zij deelt in dit boek haar kennis over en liefde voor olijfolie.  Hoe wordt olijfolie gemaakt en hoe kan je het het beste gebruiken? Informatief en vlot geschreven. 

Child & Beck - De Kunst van het Koken

Julia Child schreef het eerste deel van Mastering the Art of French cooking in 1961 en sindsdien is het internationaal een van de meest gebruikte en geliefde boeken over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en met aandacht voor basistechnieken.


Larousse - Gastronomique

De Larousse Gastronomique, aangepast met medewerking van de Franse meesterkok Joël Robuchon, is een culinaire klassieker met meer dan 2250 recepten uit de Franse Keuken.

Deze encyclopedie van de Franse kookkunst geeft een duidelijke uiteenzetting van alle ingredienten en technieken van de Franse keuken.