Le Creuset keukenspullen

Le Creuset: Braadpan

Le creuset braadpan oven

Deze klassieke braad-/stoofpan van Le Creuset is onmisbaar in iedere keuken. Met de gietijzeren pannen van Le Creuset haal je kwaliteit in huis. Le Creuset bestaat al sinds 1925, maar de pannen worden tot op de dag van vandaag op traditionele wijze vervaardigd. Ik maak er stoofpotten mee of ik braad aan in de pan en dan hup, in de oven. 

Lasagne-schaal Le Creuset

ovenschaal le Creuset
 Le Creuset is een begrip hier in Frankrijk. Ik heb zelf meerdere aardewerken schalen in de kast staan (vaak gekregen van familie) en ze zijn absoluut tijdloos.
Ik gebruik deze schaal voor de Lasagne, de appelcrumble, de gratin dauphinois en andere ovenschotels. 

Taart/Quiche-vorm 

taartvorm le Creuset
 Deze taart en quiche bakvorm van Le Creuset is onmisbaar in mijn keuken! 
Voor het maken van de Quiche Lorraine, de uien-taart, de appeltaart van Saskia en ga zo maar door!
Het is even een investering, maar de aardewerken schaal is van hoge kwaliteit en gaat jaren mee!

Pottenlikker Le Creuset

Pannenlikker le Creuset
Wanneer je éénmaal een pottenlikker hebt, kun je niet meer zonder. Ik gebruik deze pottenlikker wanneer ik beslag in de vorm giet, maar ook bij het mengen van eiwitschuim met beslag (bij het maken van macarons bijvoorbeeld). Overigens gebruik ik de pottenlikker nooit als spatel, veel te onhandig, daar heb je spatels voor...

Springvorm Le Creuset

taartvorm le Creuset
Wanneer je een springvorm zo vaak gebruikt zoals ik dat in mijn keuken doe, heb je wel een kwaliteitsvorm nodig! 
Waar de goedkopere versies vaak kromtrekken of zelfs roesten blijft deze van Le Creuset in perfekte staat, ook de anti-aanbaklaag..