Zoete recepten

 • recept chocoladetaart fondant

  Chef Conticini en zijn Chocolade Fondant

  Een recept voor een chocolade fondant van een echte Franse chef patissier! Volgens Philippe Conticini hoef je geen chef te zijn om 'smaakexplosies' te creëren en dat heeft hij aan willen tonen met deze fondant. Makkelijk en ook een prima recept om samen met kinderen te maken!

 • recept vijgenjam zuid frankrijk

  Vijgentijd in Zuid-Frankrijk!

  Een heerlijk frans recept van vijgenjam. Het is net zo simpel te maken als de abrikozenjam, maar er gaat een stuk minder suiker in. Je kunt deze jam trouwens ook prima mixen, de smaak wordt er alleen maar door versterkt! Heerlijk om te eten met kaas of met bijvoorbeeld eendenvlees.

 • abrikozentaart

  Drie keer een snelle Abrikozentaart

  Wat kun je nu nog meer maken met abrikozen, want wij hadden toch wel een flinke kist vol uit ons boompje! Allemaal achter elkaar opeten is natuurlijk een optie maar daar zijn mijn darmen het niet zo mee eens.. Ik heb dus, naast een dagje voor de jam, ook een dagje in de keuken...

 • aarbeientaart frans recept

  Zanddeeg voor een Tarte aux Fraises

  Een Tarte aux Fraises is een echte klassieker uit de Franse keuken. Ik ben op zoek gegaan naar een wat minder zoet zanddeeg dan het officiële recept en heb deze gevonden in een kookboek uit de jaren 60! Wat Crème Patissière erbij en aardbeien en voilà!!

 • recept franse koek

  De heerlijke Sacristains van Fanny

  Ik koop regelmatig een Sacristain voor mijn man bij de bakker, maar dacht dat ze vrij ingewikkeld waren om zelf te maken. Tot mijn vriendin Fanny ze gemaakt had, met haar 3-jarige zoontje! Ideaal dus om op woensdag of in het weekend met kinderen te maken!

 • recept Franse brioche Frans brood

  Recept Franse Brioche

  Fransen eten regelmatig een brioche, een soort zoet brood gemaakt van meel, eieren en suiker. In elk departement in Frankrijk kun je dit zoete brood vinden, elk met een eigen toevoegsel of vorm. Hier in de Provence gaat er vaal oranjebloesemwater door. Hier het recept voor Frans brood.